Vind de beste accountant in 's-Hertogenbosch

Kom gemakkelijk en snel in contact met accountantskantoren uit 's-Hertogenbosch en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Accountantskantoren ‘s-Hertogenbosch

Alle 51 accountantskantoren in ‘s-Hertogenbosch

Compleet overzicht van alle accountantskantoren in ‘s-Hertogenbosch

Gratis offertes vergelijken Vergelijk diverse offertes, bespaar op de kosten!

In 's-Hertogenbosch zijn 51 accountantskantoren beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle accountants uit 's-Hertogenbosch. Ieder accountantskantoor heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Daarnaast zijn alle kantoren in deze bedrijvengids handmatig geselecteerd door Accountantskantoorgids.nl.

Accountant 's-Hertogenbosch gezocht?

Wanneer je een accountant zoekt dan wil je bij voorkeur niet teveel betalen, maar niet afdoen aan kwaliteit. Blader door het onderstaande accountantskantoor overzicht en neem vrijblijvend contact op met de accountant van jouw keuze. Nog makkelijker is om gebruik te maken van onze (vrijblijvende) service. Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk accountants uit deze gids. Door offertes te vergelijken voorkom je dat je teveel betaalt. Via ons vind je snel en gemakkelijk een erkend accountantskantoor met de scherpste tarieven.

Vind de beste accountant met het scherpste tarief!

Overzicht van alle 51 accountantskantoren in ‘s-Hertogenbosch

Betaal niet teveel voor je accountant. Vergelijk & bespaar!

accountant 's-Hertogenbosch

Vind een geschikte accountant in ‘s-Hertogenbosch

Heb je een goede en betrouwbare accountant in ‘s-Hertogenbosch nodig? Gebruik deze gids om alle accountantskantoren in jouw locatie te vinden, reviews te lezen en een aanvraag te doen!

Wil je meer weten over het inschakelen van een accountantskantoor? Hoe je een betrouwbare accountant kunt vinden? En wat het kost om een specialist in te schakelen? Lees dan snel verder.

Accountant nodig?

 • Het inhuren van een AA-accountant kost ongeveer €70,- tot €150,- per uur. Een RA-accountant (registeraccountant) is iets duurder met een gemiddeld tarief van €150,- tot €300,- per uur.
 • De kosten voor een accountant worden berekend met een uurtarief, maand- of jaartarief of een vast tarief per klus. Een combinatie is ook nog mogelijk. Bekijk deze tabel voor alle prijzen.
 • Het is belangrijk om een accountant te kiezen die past bij jou aanvraag. Hier lees je onze tips bij het kiezen van de beste accountant voor jou.
 • Een accountant doet de financiële administratie, maakt en controleer een jaarrekening en andere financiële rapportages, geeft financieel- en fiscaal advies en heeft een controlerende rol.

Accountant uurtarief 2024

Het uurtarief van een AA-accountant is gemiddeld €70,- tot €150,-. Een registeraccountant is duurder, deze rekent een uurtarief tussen de €150,- tot €300,-.

Wat het uurtarief is, wordt dus onder andere bepaald door het type accountant dat je inschakeld.

Hieronder lees je meer over de soorten accountants:

 • Accountant-administratieconsulent: meestal een AA-accountant genoemd. Dit type accountant stelt voornamelijk financiële rapportages op (bijvoorbeeld een jaarrekening) en geeft advies op financieel en fiscaal advies.
 • Registeraccountant: een registeraccountant, ook wel een RA-accountant genoemd, heeft een grote controlerende rol. Hij of zij controleert de jaarrekening en andere financiële verslagen. Registeraccountants worden vooral ingezet door grote bedrijven en organisaties.
 • Register controller, audit specialist of financieel adviseur: dit zijn geen accountants, maar kunnen je wel helpen met het opstellen van rapportages en advies of informatie geven bij financiële of fiscale vraagstukken.

Wat kost een accountant per uur?

Soort accountant Gemiddelde prijs per uur*
AA accountant (accountant-administratieconsulent) €70,- tot €150,-
RA accountant (registeraccountant) €150,- tot €300,-
Register controller, audit specialist (CPA auditor) of financieel adviseur €70,- tot €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van accountants.

Kosten accountants ‘s-Hertogenbosch: per klus

In de tabel hieronder vind je meer kosten van een accountant of registeraccountant per klus. De kosten kunnen berekend worden met een uurtarief, maar een vast tarief is vaak ook een optie. Voordeel is dat je dan precies weet wat je moet betalen en niet achteraf een rekening krijgt.

Het is lastig om prijzen te geven, want de prijzen verschillen sterk per klus. Bekijk de tabel voor meer richtprijzen, bijvoorbeeld voor het opstellen van een jaarrekening, de financiële administratie of het doen van een belastingaangifte, of doe een offerteaanvraag.

Kosten accountant 2024

Opdracht van accountant Gemiddelde prijs per klus in 2024*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Aangifte belastingen €50,- tot €150,-
Boekhouding €60,- tot €180,-
Jaarstukken €100,- tot €200,-
Financieel advies €100,- tot €250,-
Salaris- en personeelsadministratie €150,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening €250,- tot €500,-
Financiële administratie €300,- tot €600,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per accountant verschillen.

Kosten per uur, maand of jaar?

Moet je kiezen voor een tarief per uur, maand of jaar? Of juist voor een vaste prijs voor je klus? Accountants gebruiken verschillende berekeningen om hun prijzen vast te leggen. Vraag van tevoren hoe de prijs wordt berekend.

Wij raden aan om een vaste prijs te kiezen, omdat je dan precies weet wat je gaat betalen. Of kies voor een maand- of jaartarief, waarbij de werkzaamheden duidelijk zijn omschreven. Deze twee methodes geven je het meeste zekerheid.

Kies je voor een uurtarief? Vraag dan van tevoren aan de accountant hoe lang hij verwacht bezig te zijn met een klus, zodat je direct een inschatting van de kosten kunt maken.

Handig om te weten: een jaartarief kun je vaak ook in termijnen betalen. Vraag ernaar bij je accountancy-specialist!

accountant 's-Hertogenbosch

Wat voor accountant of accountantskantoor in ‘s-Hertogenbosch zoek je?

Er zijn verschillende soorten accountants. Welke voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van waarvoor je de specialist wilt inschakelen.

 • Een interne accountant is altijd onderdeel van accountancy bedrijven. Deze specialist werkt in opdracht van het bedrijf.
 • Wanneer je een specialist van een accountantskantoor in ‘s-Hertogenbosch inschakelt, spreken we van een externe accountant. Deze expert werk in opdracht van cliënten.
 • Het komt vaak voor dat accountants na verloop van tijd een andere functie binnen een organisatie krijgen, zoals directeur of financieel manager. Deze specialisten noemt men accountants in bussiness.
 • Wanneer een specialist in dienst in voor de overheid, zoals bij de Belastingdienst of de Algemene Rekenkamer, noemen we deze overheidsaccountant.

Ook voor particulieren

Niet veel mensen weten dat accountants niet alleen voor bedrijven en organisaties werken, maar ook voor particulieren. Weet je bijvoorbeeld niet goed welke aftrekposten voor jou gelden bij je belastingaangifte? Of het is je niet duidelijk op welke toeslagen je recht hebt? Een accountant is op de hoogte van alle wetten en regels en zorgt ervoor dat je financiën geheel op orde zijn. Ook voor bedrijven!

Registeraccountant

Er zijn twee soorten accountants in Nederland: registeraccountants en AA accountants, ook wel accountant-administratieconsulenten. Register accountants hebben deze naam omdat ze allen zijn ingeschreven bij het accountantregister van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Hoe word je registeraccountant? Registeraccountants hebben een universitaire studie afgerond in de richting van accountancy en daarna veel praktijkervaring opgedaan alvorens in het register te kunnen worden opgenomen.

Wat doet een registeraccountant in ‘s-Hertogenbosch? In tegenstelling tot een AA accountant mag een registeraccountant wel een verklaring afgeven over een jaarrekening. Ook kun je deze specialisten inschakelen voor het geven van advies, zowel op financieel als fiscaal gebied. Een registeraccountant houdt zich altijd aan vijf grondbeginselen: integriteit, vertrouwelijkheid, professionaliteit, vakbekwaamheid en objectiviteit.


Goede en betrouwbare accountants nodig?

Vergelijk offertes om te besparen op de kosten van accountants.

Gratis - Vrijblijvend

Waar opletten bij het kiezen van accountants?

Wanneer je gebruikmaakt van onze offerteservice, vergelijk je gratis en vrijblijvend maximaal 4 offertes van accountantskantoren bij jou uit de buurt. Zo kies je je specialist bewust en weet je zeker dat deze bij jouw wensen past. Maar waar moet je nu precies op letten?

Om te beginnen is het verstandig om te bedenken voor welke diensten je een accountant wilt inschakelen. Wil je deze enkel gebruiken voor administratie of ook voor het geven van advies?

Lees op deze pagina nog meer over het kiezen van een accountant.

1. Kosten per uur, maand, jaar of klus?

De kosten van een accountant zijn natuurlijk erg belangrijk en een van de eerste dingen waar je naar kijkt. Om te vergelijken, is het belangrijk dat de prijzen op dezelfde manier zijn opgebouwd

Een uurtarief is bijvoorbeeld gemakkelijk te vergelijken. Als je de specialist voor één klus inschakelt, geeft hij meestal een totaalprijs voor de klus. Kijk dus naar de prijsopbouw: is deze per uur, per maand, per jaar of per klus? Alleen dezelfde soort prijzen zijn goed met elkaar te vergelijken.

2. Welke accountant heb je nodig?

In principe zijn er drie verschillende titels binnen accountancy bedrijven.

 • De titel ‘boekhouder’ is niet bescherm en kan daarom door iedereen gebruikt worden.
 • Wanneer er RA als naamstoevoeging gebruikt is, gaat het om een registeraccountant. Deze specialist is universitair opgeleid en werkt vooral voor middelgrote en grote bedrijven.
 • De toevoeging AA staat voor accountant-administratieconsulent. Deze specialisten werken vooral voor kleinere bedrijven.

3. Duidelijke prijsafspraken

Wanneer je een accountant uit ‘s-Hertogenbosch inschakelt, is het belangrijk dat alle prijsafspraken duidelijk op papier staan. Dat geldt overigens niet alleen voor prijsafspraken, maar ook voor alle andere afspraken. Het is verstandig om te controleren of de prijsopbouw duidelijk is en of de prijs van eventuele extra klussen ook vermeld is.

Het voordeel van duidelijke afspraken is dat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Je voorkomt onaangename verrassingen en je behoudt een goede relatie met je accountant.

4. Klein of groot accountantskantoor?

Bij een klein accountantskantoor of administratiekantoor ben je een van de weinige klanten, waardoor je automatisch een prioriteit bent. Vaak heb je een vaste contactpersoon, die je jaren begeleidt.

Bij grote kantoren is dat minder het geval. Maar een groter accountantskantoor heeft ook voordelen. Zo zijn er vaak verschillende specialisten in dienst. Ook heb je bij gevestigde kantoren met een uitstekende reputatie een minder grote kans dat er iets fout gaat.

accountancy bedrijven

5. Service en gevoel bij accountancy bedrijf?

Omdat een accountant veel van je bedrijf weet, is het belangrijk dat je een goed gevoel bij deze specialist hebt. Je blijft namelijk wel verantwoordelijk voor juiste financiën en de belastingaangiftes. Bij sommige accountancy bedrijven is het mogelijk om van een boekhoudprogramma gebruik te maken.

Hoe herken je een goede service?

Een goede service van een accountantskantoor herken je aan de tijd die voor je wordt vrijgemaakt. Ook kun je online vaak reviews vinden van accountantskantoren.

6. Specialisme van accountant?

Accountants kunnen in verschillende richtingen zijn gespecialiseerd, zoals mediation, agrarisch, ict of fiscale zaken. Een specialist is vanzelfsprekend zeer goed op de hoogte van alle wetten, regels en veranderingen in het desbetreffende vakgebied.

Alle registeraccountants zijn ingeschreven in het landelijke register van de NBA. Op de de website van de NBA kun je controleren of jouw accountantskantoor in het register staat.

Ook is het verstandig om te kijken of jouw accountant is aangesloten van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

7. Accountant uit ‘s-Hertogenbosch of omgeving?

Het is altijd verstandig om een accountant uit ‘s-Hertogenbosch of omgeving in te schakelen. Op die manier zorg er ervoor dat de voorrijkosten, die per kilometer berekend worden, zo laag mogelijk blijven. Met onze offerteservice vind je altijd een accountantskantoor in de buurt!

De grote accountantskantoren bevinden zich voornamelijk in de grote steden. Een voordeel van een groot accountantskantoor is dat er veel verschillende specialisten in dienst zijn.

accountant inhuren 's-Hertogenbosch

Accountant ‘s-Hertogenbosch inhuren? Gratis offertes vergelijken!

Wil je meer tijd overhouden voor ondernemen of zoek je een specialist om je persoonlijke financiële administratie op orde te houden? Of zoek je een sparringspartner om de bedrijfseconomische toekomst van je bedrijf uit te stippelen? Een accountant is je graag van dienst.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vind je altijd een accountantskantoor dat bij je wensen past. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt!


Start nu je gratis offerteaanvraag!


Veelgestelde vragen

Ga je een accountant inschakelen? We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. We hebben je op deze pagina al veel informatie gegeven, maar hieronder geven accountants nog antwoord op een aantal veelgestelde vragen.


De werkzaamheden van een accountant lopen erg uiteen. Daardoor hebben deze specialisten ook een brede kennis en ervaring.

Voor een juiste financiële administratie moet je veel kennis van regels en wetten hebben. Accountants zijn hierin gespecialiseerd en laten zich ook regelmatig bijscholen. Accountant zijn integer, objectief en discreet. Zij moeten zich altijd houden aan deze beroeps- en gedragsregels.

Waar boekhouders stoppen, gaat een accountant verder: hij geeft je ook advies op het gebied van bedrijfseconomische vraagstukken.

Met accountancy worden alle werkzaamheden van een accountant bedoeld. Voor een groot gedeelte bestaan deze uit het voeren van de financiële administratie van personen en bedrijven. Ook het geven van belastingadvies en financieel advies is een van de taken van een accountant. Om deze taken goed uit te voeren, zijn accountants op de hoogte van alle wetten en regels op het gebied van financiën.
Een registeraccountant houdt zich voornamelijk bezig met de financiële processen van grote en middelgrote ondernemingen. Hij mag een accountantsverklaring afgeven voor de jaarrekening. Daarnaast treedt een registeraccountant ook op als adviseur en betrouwbare vertrouwenspersoon op het gebied van financiën en administratie.

Alleen voor grotere bedrijven is een jaarlijkse accountantsverklaring verplicht. Je moet daarvoor voldoen aan twee van de volgende voorwaarden:

1. De waarde van de activa is meer dan 6 miljoen euro.
2. De omzet bedraagt meer dan 8,8 miljoen euro.
3. Je hebt meer dan 50 medewerkers in dienst.

Alleen een registeraccountant mag een jaarrekening controleren en daarvoor een accountantsverklaring afgeven. Hij kijkt daarbij of de uitgaven en inkomsten kloppen met alle facturen, bonnetjes en andere onderdelen van de administratie.

Deze verklaring heb je soms nodig voor het aanvragen van subsidies of leningen. Voor middelgrote en grote bedrijven is het een jaarlijkse verplichting.

Niet iedereen mag zich zomaar accountant noemen in Nederland, het is namelijk een beschermde titel. Hoe wordt iemand accountant? Eerst moet je een uitgebreide opleiding hebben afgerond. Daarna moet je ook enkele jaren praktijkervaring opgedaan hebben.

Er zijn twee verschillende accountantstitels: registeraccountant en accountant-administratieconsulent. Een RA accountant moet ingeschreven staan in het landelijke register en heeft daarvoor een universitaire opleiding afgerond. Een accountant-administratieconsulent is vooral adviseur voor kleine bedrijven.