Vind de beste accountant in 's-Hertogenbosch

Kom gemakkelijk en snel in contact met accountantskantoren uit 's-Hertogenbosch en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Accountantskantoren ‘s-Hertogenbosch

Alle 51 accountantskantoren in ‘s-Hertogenbosch

Compleet overzicht van alle accountantskantoren in ‘s-Hertogenbosch

Gratis offertes vergelijken Vergelijk diverse offertes, bespaar op de kosten!

In 's-Hertogenbosch zijn 51 accountantskantoren beschikbaar. Ons serviceteam heeft alle accountants uit 's-Hertogenbosch handmatig voor je geselecteerd. Iedere accountant heeft een eigen profiel met contact- en adresgegevens.

Accountant 's-Hertogenbosch gezocht?

Indien je een accountantskantoor zoekt dan kan je zelf op zoek gaan in ons bedrijvenoverzicht. Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van de vrijblijvende service waarmee je accountantskantoren vergelijkt. Start nu je gratis offerteaanvraag en kom in contact met accountants uit deze gids. Op deze manier vergelijk je snel en gemakkelijk de tarieven van de diverse accountants. Vind snel en gemakkelijk een erkend accountantskantoor met de scherpste tarieven! Het vinden van een goede accountant was nog nooit zo eenvoudig.

Over 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch is een plaats in de provincie Noord-Brabant en heeft in totaal 153602 inwoners, opgedeeld in 's-Hertogenbosch 71320 huishoudens. Per 1398 huishoudens is er 1 accountantskantoor beschikbaar.

Vind de beste accountant met het scherpste tarief!

Overzicht van alle 51 accountantskantoren in ‘s-Hertogenbosch

Betaal niet teveel voor je accountant. Vergelijk & bespaar!


accountant 's-Hertogenbosch

Vind een geschikte accountant in ‘s-Hertogenbosch

Een accountant is iemand die de financiën van een organisatie of particulieren regelt. Ook is hij je graag van dienst met fiscale en financiële adviezen. Op deze pagina lees je alles over de werkzaamheden en met welke kosten je ongeveer rekening moet houden. Vind gemakkelijk en snel een goede accountant uit ‘s-Hertogenbosch]!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt maximaal 4 offertes van accountants uit ‘s-Hertogenbosch die je thuis op je gemak met elkaar kunt vergelijken. Zo zie je snel welke specialist het best bij je wensen past. Door te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt!Waarom een accountant inschakelen?

Een accountant uit ‘s-Hertogenbosch heeft een brede kennis en ervaring en kan daarom ook voor verschillende taken ingeschakeld worden. Je houdt zelf meer tijd over voor ondernemen en je weet zeker dat de financiële administratie van je bedrijf of van jezelf goed geregeld is.

 • Een accountant is altijd op de hoogte van alle wetten en regels. Hij laat zich ook regelmatig bijscholen om deze kennis up to date te houden.
 • Omdat je financiële administratie is uitbesteed, houd je zelf meer tijd over.
 • Accountants moeten zich aan strenge beroeps- en gedragsregels houden. Je kunt er altijd vanuit gaan dat hij integer, objectief en discreet is.
 • In tegenstelling tot boekhouders geeft een accountant ook advies op het gebied van bedrijfseconomische vraagstukken.

Wat kost een accountant ‘s-Hertogenbosch?

De kosten van een accountant of registeraccountant worden soms per uur berekend, maar vaker per klus. Zo kost het laten doen van je belastingaangifte door een accountant gemiddeld €50,- tot €150,-. Financieel advies kost gemiddeld €100,- tot €250,-. Het laten doen van salaris- en personeelsadministratie heeft een gemiddelde prijs van €150,- tot €250,-.

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van richtprijzen van verschillende taken van een accountant. De kosten van een accountant voor een jaarrekening liggen gemiddeld tussen de €250,- en €500,-.

Wil je weten wat de tarieven van een accountantskantoor in ‘s-Hertogenbosch zijn? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kosten accountant 2023

Opdracht van accountant Gemiddelde prijs per klus in 2023*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Aangifte belastingen €50,- tot €150,-
Boekhouding €60,- tot €180,-
Jaarstukken €100,- tot €200,-
Financieel advies €100,- tot €250,-
Salaris- en personeelsadministratie €150,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening €250,- tot €500,-
Financiële administratie €300,- tot €600,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per accountant verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Betaalbare accountants ‘s-Hertogenbosch?

Vergelijk offertes om te besparen op de kosten van accountants.

Gratis - Vrijblijvend

Kosten per uur, maand of jaar?

Wanneer je een accountant uit ‘s-Hertogenbosch voor verschillende werkzaamheden inschakelt, hanteert hij vaak een uurtarief. Hoeveel kost een accountant per uur?

Het uurtarief van een accountant is afhankelijk voor wat voor soort specialist hij is. Een AA specialist, een accountant-administratieconsulent, kost gemiddeld €70,- tot €150,- per uur en een register accountantskantoor uit ‘s-Hertogenbosch hanteert een uurtarief tussen de €150,- en €300,-.

Schakel je een accountancyspecialist in voor langere tijd? Dan kun je ook de kosten voor het inhuren van een accountant per maand of per jaar afspreken. Deze kosten variëren sterk. Vraag gratis offertes aan om inzicht te krijgen van de kosten in jouw regio!

Hieronder lees je meer over de gemiddelde kosten van een accountant per uur.

Hoeveel kost een accountant per uur?

Het uurtarief van accountants in ‘s-Hertogenbosch is afhankelijk van wat voor soort specialist je inschakelt.

 • Een accountant-administratieconsulent kost gemiddeld €70,- tot €150,- per uur.
 • Een registeraccountant kost gemiddeld tussen de €150,- en €300,- per uur. Voor dat bedrag is hij niet alleen verantwoordelijk voor je financiën, maar ook geeft hij je graag financieel en bedrijfseconomisch advies.
 • Een register controller, audit specialist of financieel adviseur hanteert in de meeste gevallen een uurtarief tussen de €70,- en €120,-.

Uurtarief accountant ‘s-Hertogenbosch 2023

Soort accountant Gemiddelde prijs per uur*
AA accountant (accountant-administratieconsulent) €70,- tot €150,-
RA accountant (registeraccountant) €150,- tot €300,-
Register controller, audit specialist (CPA auditor) of financieel adviseur €70,- tot €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van accountants ‘s-Hertogenbosch. Besparen? Vergelijk dan gratis en zonder verplichtingen offertes van accountants uit je regio!


Vind snel een geschikt accountantskantoor in ‘s-Hertogenbosch!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wat voor accountant zoek je?

Afhankelijk van waarvoor je een accountant wilt inhuren, zijn er verschillende soorten accountants waar je uit kunt kiezen.

 • Externe accountant: ook wel openbaar accountant genoemd. Deze specialisten zijn verbonden aan een accountantskantoor en werken in opdracht van cliënten.
 • Interne accountant: grote bedrijven hebben vaak een eigen afdeling accountancy met eigen accountants.
 • Overheidsaccountant: deze specialisten zijn in dienst voor de overheid bij bijvoorbeeld de Belastingdienst of de Algemene Rekenkamer.
 • Accountants in bussiness: dit is iemand die wel een accountantsdiploma heeft, maar na verloop van tijd een andere functie heeft gekregen, zoals financieel manager of directeur.

Accountants voor particulieren en bedrijven

Wat is accountancy? Accountants nemen de financiële administratie van je bedrijf, mkb of als zzp-er, van je over.

De werkzaamheden van een accountant bestaan uit het verwerken van reiskosten, urenregistratie, loonadministratie en het opstellen jaarrekeningen en de debiteuren- en crediteurenadministratie.

Vaak denkt men dan enkel bedrijven en organisaties een accountantskantoor kunnen inschakelen, maar ook voor particulieren kan een accountant veel betekenen. Weet je bijvoorbeeld niet op welke toeslagen je recht hebt? Of vind je het lastig om aangifte van je inkomstenbelasting te doen? Accountants weten alles van toeslagen en belastingaangiftes en geven je belastingadvies en een overzicht van je financiën.

Is accountant een beschermde titel?

In Nederland is accountant een beschermde titel, net als advocaat of arts. Voordat iemand zich accountant mag noemen, moet hij een uitgebreide opleiding volgen en daarna enkele jaren praktijkervaring opdoen.

Er zijn twee accountantstitels: registeraccountant en accountant-administratieconsulent. Een accountant-administratieconsulent is vooral adviseur en werkt voor het mkb. Een registeraccountant staat ingeschreven in een landelijk register. Wat doet een registeraccountant? Hij houdt zich vooral bezig met controlerende werkzaamheden en financiële verslaglegging.

accountants 's-Hertogenbosch


Wat doet een accountant?

De werkzaamheden van een account zijn zeer divers. Voor een groot gedeelte zijn zij vergelijkbaar met boekhouders, maar een accountant kan en mag veel meer.

Wat doet een accountant in ‘s-Hertogenbosch zoal?

 • Financiële administratie: de specialist houdt zich bezig met de boekhouding en mag daarbij ook een accountantsverklaring afgeven. Je houdt zelf meer tijd over voor ondernemen en je bent ervan verzekerd dat de administratie volgens alle wetten en regels uitgevoerd wordt. Wanneer is een accountantsverklaring nodig? Bij middelgrote en grote bedrijven is een dergelijke verklaring verplicht.
 • Salarisadministratie: het verwerken van de salarissen van je werknemers is vaak een tijdrovende klus die bovendien veel specifieke kennis vereist. Je bent altijd wettelijk verplicht om een salarisadministratie uit te voeren, ook als je een eenmanszaak heeft. Register accountants zijn gespecialiseerd in deze taak en je houdt zelf meer tijd over om te ondernemen.
 • Opstellen van de jaarrekening: vrijwel iedere onderneming is wettelijk verplicht om jaarlijks een jaarrekening op te stellen. Dit is een financieel overzicht van het afgelopen boekjaar dat laat zien hoe je bedrijf er financieel voor staat. Wanneer je een accountant inschakel voor de jaarrekening, weet je zeker dat deze aansluit op de administratie. De administratie moet vervolgens weer aansluiten op de boekstukken, zoals facturen en afschriften.
 • Fiscaal advies: hoewel het niet altijd leuk is, is het betalen van belastingen verplicht voor alle bedrijven. Met fiscaal advies van een accountantskantoor uit ‘s-Hertogenbosch wordt het echter veel aangenamer. Binnen de regels van de wet helpt de specialist je zoveel mogelijk belasting te besparen.
 • Financieel advies: met een accountant inhuren krijg je een vertrouwenspersoon met veel financiële deskundigheid voor je onderneming. Hij helpt je met het in kaart brengen van de financiële gesteldheid van je bedrijf en het plannen van de financiële toekomst. Daarbij houdt hij rekening met inkomensplanning, vermogensopbouw, ondernemingsplanning, budgettering en beleggingen.
 • Wettelijke controle van de jaarrekening: voor middelgrote en grote bedrijven is een accountantscontrole van de jaarrekening verplicht. Alleen registeraccountants mogen een dergelijke verklaring afgeven. Kleine bedrijven, met tot 50 werknemers en een netto-omzet kleiner dan 8,8 miljoen euro, zijn niet verplicht om jaarlijks een accountant controle te laten uitvoeren.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvende offertes van accountants uit je eigen regio.


Wat doet een accountant voor mkb’ers?

Bekijk in deze animatie wat een accountant voor een ondernemer kan betekenen.


Registeraccountant ‘s-Hertogenbosch

Er zijn twee verschillende onafhankelijke accountants in Nederland: AA accountants en register accountants. De laatst zijn ingeschreven bij het accountantsregister van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Een registeraccountant heeft een universitaire studie afgerond en veel praktijkervaring opgedaan alvorens hij in het register opgenomen mag worden.

Wat doet een registeraccountant?

Een registeraccountant mag, in tegenstelling tot een AA accountantspecialist, een verklaring afgeven over een jaarrekening. Naast met de financiële processen van je organisatie houdt een RA accountant zich ook bezig met het geven van advies. Hij zoekt naar de echte oorzaak van een probleem of brengt mogelijke risico’s in kaart. Daarbij houdt hij zich aan vijf grondbeginselen: integriteit, vakbekwaamheid, vertrouwelijkheid, professionaliteit en objectiviteit.

accountantskantoor 's-Hertogenbosch

Waarop letten bij het vergelijken van accountants?

Wil je een accountantskantoor uit ‘s-Hertogenbosch inschakelen? Wanneer je van de offerteservice gebruikmaakt, ontvang je maximaal 4 offertes van verschillende accountancy bedrijven bij je uit de buurt. Door deze te vergelijken, kies je je expert bewust. Maar waar moet je bij het vergelijken nou precies op letten?

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken welke dienst je wilt afnemen. Wil je de accountant alleen inschakelen voor de financiële administratie, net als een administratiekantoor, of ook voor het geven van advies?

Bij het gratis vergelijken van offertes is het verstandig om op de in de komende kopjes genoemde 7 aspecten te letten.

1. Kosten per uur, maand, jaar of klus?

Natuurlijk is het belangrijk om naar de kosten van de accountantskantoren te kijken. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen! Om prijzen te vergelijken, is het belangrijk dat de prijzen op dezelfde manier opgebouwd zijn.

Kijk dus goed naar de opbouw: zijn de kosten per uur of per klus berekend? Worden er ook al kosten per maand of jaar genoemd? Alleen dezelfde soort kosten kun je goed met elkaar vergelijken.

2. Welke naamstoevoegingen heeft de accountant?

Je komt over het algemeen drie verschillende titels tegen in de accountancy:

 • De titel ‘boekhouder’ is geen beschermde titel en kan dus door iedereen gebruikt worden.
 • Wanneer er AA als naamstoevoeging gebruikt is, gaat het om een accountant-administratieconsulent. Deze accountants zijn voornamelijk geschikt voor kleine bedrijven.
 • De toevoeging RA staat voor registeraccountant. Deze specialist heeft een universitaire studie afgerond en werkt voornamelijk voor middelgrote en grote bedrijven.

3. Duidelijke prijsafspraken?

Voordat je met een accountant in zee gaat, is het belangrijk dat alle afspraken duidelijk op papier staan. Dat geldt ook voor de prijsafspraken. Controleer dus goed of de prijsopbouw duidelijk is en wat eventuele extra klussen kosten.

Wanneer alles zwart op wit staat weten jullie beide precies waar je aan toe bent. Zo worden onaangename verrassingen voorkomen en behoud je een goede relatie met je accountant.

4. Klein of groot accountantskantoor?

Het voordeel van een groot accountantskantoor is dat er veel verschillende specialisten in dienst zijn. Een groot kantoor heeft meer middelen en vaak experts met veel ervaring in dienst. Zeker bij gevestigde kantoren met een uitstekende reputatie is de kans klein dat er iets fout gaat.

Het voordeel van een klein kantoor is dat je een van de weinige klanten bent en daarmee altijd een prioriteit. Bovendien heb je bij een klein accountantskantoor vaker een vaste contactpersoon, die je jaren begeleidt.

accountancy bedrijven

5. Service en gevoel bij accountancy bedrijf?

Wanneer je de financiën van je bedrijf uitbesteedt aan een accountant of gebruikmaakt van een boekhoudprogramma, blijf je wel zelf verantwoordelijk voor een juiste belastingaangifte. Daarom is het erg belangrijk dat je je accountant vertrouwt. Is je gevoel niet goed? Kijk dan liever naar de mogelijkheden van een ander kantoor uit de buurt.

Hoe herken je een goede service?

Kijk naar de tijd die voor je wordt vrijgemaakt en lees online reviews van de kantoren uit je omgeving.

6. Specialisme van accountant?

Registeraccountants staan allemaal ingeschreven in het landelijke register van de NBA. Op de website van de NBA vind je meer informatie en kun je controleren of jouw accountant in het register staat.

Ook kun je kijken of jouw accountantskantoor is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Bij deze brancheorganisatie aangesloten specialisten laten zich regelmatig bijscholen om je van hoge kwaliteit te verzekeren. Op noabkeurmerk.nl vind je meer informatie.

7. Accountant uit ‘s-Hertogenbosch of omgeving?

Omdat accountants voorrijkosten rekenen, is het altijd verstandig om een specialist uit de buurt in te schakelen. Dan zorg je er namelijk voor dat die voorrijkosten, die per kilometer gerekend worden, zo laat mogelijk liggen. Via onze offerteservice vind je altijd een accountant uit ‘s-Hertogenbosch of de regio. De grote accountantskantoren bevinden zich vooral in de grote steden. Een groot kantoor heeft als voordeel dat ze veel specialisten in dienst hebben.


Accountant in ‘s-Hertogenbosch gezocht?

Vergelijk offertes en vind de specialist die bij je wensen past!
Gratis offertes vergelijken!


Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen over het inschakelen van een accountant uit ‘s-Hertogenbosch of welke werkzaamheden hij doet? Op deze pagina lees je alles over de taken en de kosten van accountantskantoren.

Heb je toch nog een vraag? Kijk dan hieronder voor antwoorden op de meest gestelde vragen over de werkzaamheden van registeraccountants.

Wat is accountancy?

Accountancy staat voor alle werkzaamheden van een accountant. Deze bestaan voornamelijk uit het voeren van de financiële administratie van bedrijven en personen, maar ook uit het geven van financieel en fiscaal advies. Accountants zijn op de hoogte van alle wetten en regels op het gebied van financiën en administratie.

Wat doet een registeraccountant?

Een registeraccountant houdt zich bezig met de financiële processen van middelgrote en grote ondernemingen. Hij controleert jaarrekeningen of stelt ze samen. Daarnaast is een RA accountant ook adviseur. Hij treedt op als integere en betrouwbare vertrouwenspersoon op het gebied van financiën en administratie.

Wanneer accountantsverklaring nodig?

Alleen voor middelgrote en grote organisaties is een accountantsverklaring verplicht. Als bestuurder heb je alleen een verklaring nodig als je aan twee van deze voorwaarden voldoet:

 • De waarde van de activa is meer dan 6 miljoen euro.
 • De omzet bedraagt meer dan 8,8 miljoen euro.
 • Je hebt meer dan 50 medewerkers in dienst.

Wat controleert een accountant?

Een registeraccountant van een accountantskantoor mag jaarrekeningen controleren en hiervoor een accountantsverklaring afgeven. Hij kijkt of de uitgaven en inkomsten kloppen met de facturen, bonnetjes en andere onderdelen van de administratie.

Een accountantsverklaring kan nodig zijn voor het aanvragen van subsidies of leningen. Daarnaast is het verplicht voor middelgrote en grote bedrijven.

accountant inhuren 's-Hertogenbosch

Accountant ‘s-Hertogenbosch inhuren? Gratis offertes vergelijken!

Wil je een accountantskantoor uit ‘s-Hertogenbosch inschakelen om je financiën voor je bedrijf te regelen? Of zoek je een betrouwbare en integere specialist om fiscaal of financieel advies te geven?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken kies je snel en gemakkelijk het accountantskantoor dat het best bij je wensen past. Bovendien weet je zeker dat je een goede prijs betaalt!


Start nu je gratis offerteaanvraag!