Vind de beste accountant in Groningen-Stad

Kom gemakkelijk en snel in contact met accountantskantoren uit Groningen-Stad en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Accountantskantoren Groningen-Stad

Alle 77 accountantskantoren in Groningen-Stad

Compleet overzicht van alle accountantskantoren in Groningen-Stad

Gratis offertes vergelijken Vergelijk diverse offertes, bespaar op de kosten!

In Groningen-Stad zijn 77 accountantskantoren beschikbaar. Ons serviceteam heeft alle accountants uit Groningen-Stad handmatig voor je geselecteerd. Iedere accountant heeft een eigen profiel met contact- en adresgegevens.

Accountant Groningen-Stad gezocht?

Indien je een accountantskantoor zoekt dan kan je zelf op zoek gaan in ons bedrijvenoverzicht. Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van de vrijblijvende service waarmee je accountantskantoren vergelijkt. Start nu je gratis offerteaanvraag en kom in contact met accountants uit deze gids. Op deze manier vergelijk je snel en gemakkelijk de tarieven van de diverse accountants. Vind snel en gemakkelijk een erkend accountantskantoor met de scherpste tarieven! Het vinden van een goede accountant was nog nooit zo eenvoudig.

Vind de beste accountant met het scherpste tarief!

Overzicht van alle 77 accountantskantoren in Groningen-Stad

Betaal niet teveel voor je accountant. Vergelijk & bespaar!

v

accountant Groningen-Stad

Vind een geschikte accountant in Groningen-Stad

Op zoek naar een accountant in Groningen-Stad? In deze gids vind je alle accountantskantoren in jouw locatie!

Op deze pagina lees je alles over het inschakelen van een accountantskantoor, de kosten en waar je op moet letten wanneer je een accountant gaat kiezen.

Accountant nodig?


Accountant uurtarief 2024

Het uurtarief van een accountant in Groningen-Stad is afhankelijk van het type accountant dat je inschakelt. Het uurtarief van een AA-accountant ligt tussen de €70,- tot €150,- en voor een registeraccountant is dit gemiddeld €150,- tot €300,-.

De soorten accountants:

  • Accountant-administratieconsulent: ook wel AA-accountant genoemd. Richt zich voornamelijk op samenstellen van financiële rapportages zoals jaarrekening en geeft financieel en fiscaal advies.
  • Registeraccountant: een RA-accountant is vooral bezig met het controleren van jaarrekeningen en financiële verslagen. Registeraccountants werken meestal voor grote bedrijven en organisaties.
  • Register controller, audit specialist of financieel adviseur: geen accountant, maar kan je wel helpen met financiële rapportages of vraagstukken.

Wat kost een accountant per uur?

Soort accountant Gemiddelde prijs per uur*
AA accountant (accountant-administratieconsulent) €70,- tot €150,-
RA accountant (registeraccountant) €150,- tot €300,-
Register controller, audit specialist (CPA auditor) of financieel adviseur €70,- tot €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van accountants.

Kosten accountants Groningen-Stad: per klus

De kosten van een accountant of registeraccountant worden soms per uur berekend, maar ook vaak per klus.

De prijzen verschillen per klus en lopen sterk uiteen. Een aantal richtprijzen voor bijvoorbeeld het opstellen en controleren van de jaarrekening, de gehele financiële administratie of voor de belastingaangfite vind je in onderstaande tabel.

Kosten accountant 2024

Opdracht van accountant Gemiddelde prijs per klus in 2024*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Aangifte belastingen €50,- tot €150,-
Boekhouding €60,- tot €180,-
Jaarstukken €100,- tot €200,-
Financieel advies €100,- tot €250,-
Salaris- en personeelsadministratie €150,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening €250,- tot €500,-
Financiële administratie €300,- tot €600,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per accountant verschillen.

Kosten per uur, maand of jaar?

Wanneer je een accountant uit Groningen-Stad voor verschillende werkzaamheden inschakelt, zijn er verschillende manieren om de kosten te berekenen. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met een uurtarief, maandtarief of jaarlijks tarief (dat je wel in termijnen kunt betalen).

Schakel je een accountant eenmalig in? Dan is het vaak ook mogelijk om een vast tarief af te spreken voor je aanvraag.

Het is belangrijk dat je van tevoren de prijsberekening afspreekt met je accountancy-specialist, zodat je precies weet wat je moet betalen of welke kosten er achteraf gerekend kunnen worden.

Schakel je een accountancy-specialist in voor langere tijd? Dan kun je ook de kosten voor het inhuren van een accountant per maand of per jaar afspreken. Deze kosten variëren sterk.

accountant Groningen-Stad

Wat voor accountant of accountantskantoor in Groningen-Stad zoek je?

Afhankelijk van waarvoor je een accountant wilt inhuren, zijn er verschillende soorten accountants waar je uit kunt kiezen.

  • Externe accountant: ook wel openbaar accountant genoemd. Deze specialisten zijn verbonden aan een accountantskantoor en werken in opdracht van cliënten.
  • Interne accountant: grote bedrijven hebben vaak een eigen afdeling accountancy met eigen accountants.
  • Overheidsaccountant: deze specialisten zijn in dienst voor de overheid bij bijvoorbeeld de Belastingdienst of de Algemene Rekenkamer.
  • Accountants in bussiness: dit is iemand die wel een accountantsdiploma heeft, maar na verloop van tijd een andere functie heeft gekregen, zoals financieel manager of directeur.

Ook voor particulieren

Vaak denkt men dan enkel bedrijven en organisaties een accountantskantoor kunnen inschakelen, maar ook voor particulieren kan een accountant veel betekenen. Weet je bijvoorbeeld niet op welke toeslagen je recht hebt? Of vind je het lastig om aangifte van je inkomstenbelasting te doen? Accountants weten alles van toeslagen en belastingaangiftes en geven je belastingadvies en een overzicht van je financiën.

Registeraccountant

Een registeraccountant in Groningen-Stad is geregistreerd in het accountantsregister van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Dit mag alleen wanneer de accountant een universitaire studie richting accountancy heeft afgerond en praktijkervaring heeft gedaan.

Wat doet een registeraccountant?

Een registeraccountant mag, in tegenstelling tot een AA accountantspecialist, een verklaring afgeven over een jaarrekening. Naast met de financiële processen van je organisatie houdt een RA accountant zich ook bezig met het geven van advies. Hij zoekt naar de echte oorzaak van een probleem of brengt mogelijke risico’s in kaart. Daarbij houdt hij zich aan vijf grondbeginselen: integriteit, vakbekwaamheid, vertrouwelijkheid, professionaliteit en objectiviteit.


Op zoek naar een betrouwbare accountant?

Vergelijk offertes om te besparen op de kosten van accountants.

Gratis - Vrijblijvend

Waar opletten bij het kiezen van accountants?

Wil je een accountantskantoor uit Groningen-Stad inschakelen? Wanneer je van de offerteservice gebruikmaakt, ontvang je maximaal 4 offertes van verschillende accountancy bedrijven bij je uit de buurt. Door deze te vergelijken, kies je je expert bewust. Maar waar moet je bij het vergelijken nou precies op letten?

Bekijk onderstaande tips van of bekijk deze pagina over het zoeken en vinden van een accountant.

1. Kosten per uur, maand, jaar of klus?

Natuurlijk is het belangrijk om naar de kosten van de accountantskantoren te kijken. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen! Om prijzen te vergelijken, is het belangrijk dat de prijzen op dezelfde manier opgebouwd zijn.

Kijk dus goed naar de opbouw: zijn de kosten per uur of per klus berekend? Worden er ook al kosten per maand of jaar genoemd? Alleen dezelfde soort kosten kun je goed met elkaar vergelijken.

2. Welke accountant heb je nodig?

Je komt over het algemeen drie verschillende titels tegen in de accountancy:

  • De titel ‘boekhouder’ is geen beschermde titel en kan dus door iedereen gebruikt worden.
  • Wanneer er AA als naamstoevoeging gebruikt is, gaat het om een accountant-administratieconsulent. Deze accountants zijn voornamelijk geschikt voor kleine bedrijven.
  • De toevoeging RA staat voor registeraccountant. Deze specialist heeft een universitaire studie afgerond en werkt voornamelijk voor middelgrote en grote bedrijven.

3. Duidelijke prijsafspraken

Voordat je met een accountant in zee gaat, is het belangrijk dat alle afspraken duidelijk op papier staan. Dat geldt ook voor de prijsafspraken. Controleer dus goed of de prijsopbouw duidelijk is en wat eventuele extra klussen kosten.

Wanneer alles zwart op wit staat weten jullie beide precies waar je aan toe bent. Zo worden onaangename verrassingen voorkomen en behoud je een goede relatie met je accountant.

4. Klein of groot accountantskantoor?

Het voordeel van een groot accountantskantoor is dat er veel verschillende specialisten in dienst zijn. Een groot kantoor heeft meer middelen en vaak experts met veel ervaring in dienst. Zeker bij gevestigde kantoren met een uitstekende reputatie is de kans klein dat er iets fout gaat.

Het voordeel van een klein kantoor is dat je een van de weinige klanten bent en daarmee altijd een prioriteit. Bovendien heb je bij een klein accountantskantoor vaker een vaste contactpersoon, die je jaren begeleidt.

accountancy bedrijven

5. Service en gevoel bij accountancy bedrijf?

Wanneer je de financiën van je bedrijf uitbesteedt aan een accountant of gebruikmaakt van een boekhoudprogramma, blijf je wel zelf verantwoordelijk voor een juiste belastingaangifte. Daarom is het erg belangrijk dat je je accountant vertrouwt. Is je gevoel niet goed? Kijk dan liever naar de mogelijkheden van een ander kantoor uit de buurt.

Hoe herken je een goede service?

Kijk naar de tijd die voor je wordt vrijgemaakt en lees online reviews van de kantoren uit je omgeving.

6. Specialisme van accountant?

Registeraccountants staan allemaal ingeschreven in het landelijke register van de NBA. Controleer altijd of er een inschrijving is.

Ook kun je kijken of jouw accountantskantoor is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Bij deze brancheorganisatie aangesloten specialisten laten zich regelmatig bijscholen om je van hoge kwaliteit te verzekeren. Op noabkeurmerk.nl vind je meer informatie.

7. Accountant uit Groningen-Stad of omgeving?

Omdat accountants voorrijkosten rekenen, is het altijd verstandig om een specialist uit de buurt in te schakelen. Dan zorg je er namelijk voor dat die voorrijkosten, die per kilometer gerekend worden, zo laat mogelijk liggen. Via onze offerteservice vind je altijd een accountant uit Groningen-Stad of de regio. De grote accountantskantoren bevinden zich vooral in de grote steden. Een groot kantoor heeft als voordeel dat ze veel specialisten in dienst hebben.

accountant inhuren Groningen-Stad

Accountant Groningen-Stad inhuren? Gratis offertes vergelijken!

Wil je een accountantskantoor uit Groningen-Stad inschakelen om je financiën voor je bedrijf te regelen? Of zoek je een betrouwbare en integere specialist om fiscaal of financieel advies te geven?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken kies je snel en gemakkelijk het accountantskantoor dat het best bij je wensen past. Bovendien weet je zeker dat je een goede prijs betaalt!


Start nu je gratis offerteaanvraag!


Veelgestelde vragen

Accountants hebben antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te zien.


Een accountant uit heeft een brede kennis en ervaring en zorgt ervoor dat de financiële adminstratie van je bedrijf of jezelf goed op orde is. Een accountant kun je inschakelen voor het verwerken van je administratie en controleren van financiële rapporten zoals de jaarrekening.
Accountancy staat voor alle werkzaamheden van een accountant. Deze bestaan voornamelijk uit het voeren van de financiële administratie van bedrijven en personen, maar ook uit het geven van financieel en fiscaal advies. Accountants zijn op de hoogte van alle wetten en regels op het gebied van financiën en administratie.
Een registeraccountant houdt zich bezig met de financiële processen van middelgrote en grote ondernemingen. Hij controleert jaarrekeningen of stelt ze samen. Daarnaast is een RA accountant ook adviseur. Hij treedt op als integere en betrouwbare vertrouwenspersoon op het gebied van financiën en administratie.

Alleen voor middelgrote en grote organisaties is een accountantsverklaring verplicht. Als bestuurder heb je alleen een verklaring nodig als je aan twee van deze voorwaarden voldoet:

1. De waarde van de activa is meer dan 6 miljoen euro.
2. De omzet bedraagt meer dan 8,8 miljoen euro.
3. Je hebt meer dan 50 medewerkers in dienst.

Een registeraccountant van een accountantskantoor mag jaarrekeningen controleren en hiervoor een accountantsverklaring afgeven. Hij kijkt of de uitgaven en inkomsten kloppen met de facturen, bonnetjes en andere onderdelen van de administratie.

Een accountantsverklaring kan nodig zijn voor het aanvragen van subsidies of leningen. Daarnaast is het verplicht voor middelgrote en grote bedrijven.

In Nederland is accountant een beschermde titel, net als advocaat of arts. Voordat iemand zich accountant mag noemen, moet hij een opleiding volgen en daarna enkele jaren praktijkervaring opdoen.

Er zijn twee accountantstitels: registeraccountant en accountant-administratieconsulent. Een accountant-administratieconsulent is vooral adviseur en werkt voor het mkb. Een registeraccountant staat ingeschreven in een landelijk register.