Vind de beste accountant in Lievelde

Kom gemakkelijk en snel in contact met accountantskantoren uit Lievelde en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Accountantskantoren Lievelde

Top 10 accountantskantoren in Lievelde

Compleet overzicht van alle accountantskantoren in Lievelde en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk diverse offertes, bespaar op de kosten!

In Lievelde zijn 10 accountantskantoren beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle accountants uit Lievelde. Ieder accountantskantoor heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Daarnaast zijn alle kantoren in deze bedrijvengids handmatig geselecteerd door Accountantskantoorgids.nl.

Accountant Lievelde gezocht?

Wanneer je een accountant zoekt dan wil je bij voorkeur niet teveel betalen, maar niet afdoen aan kwaliteit. Blader door het onderstaande accountantskantoor overzicht en neem vrijblijvend contact op met de accountant van jouw keuze. Nog makkelijker is om gebruik te maken van onze (vrijblijvende) service. Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk accountants uit deze gids. Door offertes te vergelijken voorkom je dat je teveel betaalt. Via ons vind je snel en gemakkelijk een erkend accountantskantoor met de scherpste tarieven.

Vind de beste accountant met het scherpste tarief!

Overzicht van de top 10 accountantskantoren in Lievelde en omgeving

Betaal niet teveel voor je accountant. Vergelijk & bespaar!

accountant Lievelde

Wat kost een accountant in Lievelde?

Het uurtarief voor een accountant in Lievelde ligt tussen de €70,- tot €300,-. Voor een AA-accountant betaal je ongeveer €70,- tot €150,- en voor een registeraccountant rond de €150,- tot €300,-.

In de tabel hieronder lees je meer over de uurtarieven van accountants.

Uurtarieven accountants

Soort accountant Gemiddelde prijs per uur*
AA accountant (accountant-administratieconsulent) €70,- tot €150,-
RA accountant (registeraccountant) €150,- tot €300,-
Register controller, audit specialist (CPA auditor) of financieel adviseur €70,- tot €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van accountants.

Je kunt er ook voor kiezen om niet te werken met een uurtarief, maar een vaste prijs per opdracht.

We hebben in de tabel hieronder een aantal richtprijzen per opdracht opgesomd.

Kosten per opdracht 2024

Opdracht van accountant Gemiddelde prijs per klus in 2024*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Aangifte belastingen €50,- tot €150,-
Boekhouding €60,- tot €180,-
Jaarstukken €100,- tot €200,-
Financieel advies €100,- tot €250,-
Salaris- en personeelsadministratie €150,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening €250,- tot €500,-
Financiële administratie €300,- tot €600,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per accountant verschillen.

Spreek van tevoren af met je accountant hoe de prijs berekend wordt: per uur, vaste prijs of een combinatie. Ook is het vaak mogelijk om een bedrag per maand af te spreken.

accountant Lievelde

Soorten accountants

Er bestaan verschillende accountants in Lievelde, namelijk een accountant-administratieconsulent en een registeraccountant. Beiden soorten accountants hebben vergelijkbare werkzaamheden, maar er zijn wel verschillen.

  • Accountant-adminitratieconsulent: een AA-accountant heeft een hbo-opleiding richting accountancy en doen voornamelijk uitvoerende taken.
  • Registeraccountant: een RA-accountant is ook bevoegd om wettelijke controles uit te voeren en een accountantsverklaring te geven voor de jaarrekening. Registeraccountans zijn universitair geschoold en hebben een postdoctorale opleiding gevolgd. Ze hebben vaak een bredere kennis.

Een registeraccountant werkt vaak voor grotere onderneming en een AA-accountant juist voor kleine en middelgrote ondernemingen en particulieren.

Handige tips om accountants in Lievelde te vergelijken!

Ben je van plan om een accountant uit Lievelde in te schakelen, maar weet je niet precies waar je op moet letten bij het kiezen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat de keuze wat gemakkelijker wordt.

Onze tips:

  • Tip 1: AA- of RA-accountant? De meeste ondernemingen en particulieren hebben een AA-accountant nodig. RA-accountants werken voor grotere ondernemingen, vanwege de wettelijke bevoegdheden die ze hebben en die alleen nodig zijn voor grotere bedrijven.
  • Tip 2: Specialist of algemeen accountant? Soms is heb je een specialist nodig, bijvoorbeeld voor een accountantsverklaring of specifieke financiële of fiscale informatie. Voor je boekhouding of financiële rapporten is een algemeen accountant ook goed.
  • Tip 3: Manier van communiceren? Bedenk van tevoren hoe je wilt communcieren met je accountant. Wil je meer persoonlijke contact of is digitaal contact ook goed? Dit beïnvloedt onder andere of je een accountant in je eigen regio wilt of dat dat niet nodig is.
  • Tip 4: Welke prijsafspraken? Het is belangrijk om goede prijsafspraken te maken. Werk je met een uurtarief (vraag dan ook hoe lang de accountant verwacht bezig te zijn) of een vaste prijs (per aanvraag of per maand).
  • Tip 5: Volg je eigen gevoel. Dit lijkt misschien onbelangrijk, maar is het zeker niet. Je accountant doet belangrijk werk en dan wil je een betrouwbaar en veilig gevoel.

Hoe werkt een offerteaanvraag?

10 accountant in Lievelde

Op deze gids vind je een compleet overzicht van alle accountants in Lievelde.

Vul het formulier in

Doe een gratis aanvraag en ontvang een aantal offertes van accountants om te vergelijken.

Kies je accountant!

Vergelijk de gratis offertes op basis van prijs en voorwaarden en kies!


Start nu je gratis offerteaanvraag!


Meestgestelde vragen

Hieronder lees je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen rondom accountants en het inschakelen van een specialist.


Een accountantsverklaring is uitsluitend vereist voor middelgrote en grote organisaties die aan ten minste twee van de volgende drie criteria voldoen: 1. de waarde van de activa overstijgt 6 miljoen, 2. de omzet is hoger dan 8,8 miljoen, en 3. het aantal medewerkers in dienst is meer dan 50.
Ook voor particulieren kan een accountant van grote waarde zijn. Denk hierbij aan het verzorgen van belastingaangiftes, het ordenen van financiën en het verstrekken van advies. Als je bijvoorbeeld een erfenis hebt ontvangen en wilt weten wat de mogelijkheden zijn, kan een accountant je hierbij ondersteunen.
De taken van een boekhouder en accountant vertonen veel overeenkomsten, maar een accountant beschikt vaak over uitgebreidere kennis en is bovendien belast met het controleren van de boekhouding. Een boekhouder daarentegen is meer gericht op uitvoerende werkzaamheden.
Het is niet verplicht om een eigen accountant in dienst te hebben. Er zijn echter situaties waarin een accountantsverklaring vereist is; in zulke gevallen is het ook mogelijk om een externe accountant in te schakelen.

De term accountancy wordt vaak gebruikt om alle taken te beschrijven die een accountant uitvoert. Deze taken bestrijken doorgaans een breed spectrum, variërend van het bijhouden van financiële administratie tot het indienen van belastingaangiftes en het opstellen en controleren van jaarrekeningen.
Een accountantsverklaring is uitsluitend vereist voor middelgrote en grote organisaties die aan ten minste twee van de volgende drie criteria voldoen: 1. de waarde van de activa overstijgt 6 miljoen, 2. de omzet is hoger dan 8,8 miljoen, en 3. het aantal medewerkers in dienst is meer dan 50.
Alleen een registeraccountant is bevoegd om een jaarrekening te controleren voor de afgifte van een accountantsverklaring. Accountants hebben daarnaast de verantwoordelijkheid om alle financiële aspecten, rapporten, facturen, uitgaven, inkomsten en andere elementen van de administratie te controleren.
Inderdaad, in Nederland is de titel “accountant” beschermd. Om zichzelf accountant te mogen noemen, moet een persoon een opleiding in accountancy volgen en een bepaald aantal jaren praktijkervaring hebben. Bovendien zijn accountants geregistreerd in een nationaal register van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Start nu je gratis offerteaanvraag!