Vind de beste accountant in Leidschendam

Kom gemakkelijk en snel in contact met accountantskantoren uit Leidschendam en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Accountantskantoren Leidschendam

Top 11 accountantskantoren in Leidschendam

Compleet overzicht van alle accountantskantoren in Leidschendam

Gratis offertes vergelijken Vergelijk diverse offertes, bespaar op de kosten!

In Leidschendam zijn 11 accountantskantoren beschikbaar. Ons serviceteam heeft alle accountants uit Leidschendam handmatig voor je geselecteerd. Iedere accountant heeft een eigen profiel met contact- en adresgegevens.

Accountant Leidschendam gezocht?

Indien je een accountantskantoor zoekt dan kan je zelf op zoek gaan in ons bedrijvenoverzicht. Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van de vrijblijvende service waarmee je accountantskantoren vergelijkt. Start nu je gratis offerteaanvraag en kom in contact met accountants uit deze gids. Op deze manier vergelijk je snel en gemakkelijk de tarieven van de diverse accountants. Vind snel en gemakkelijk een erkend accountantskantoor met de scherpste tarieven! Het vinden van een goede accountant was nog nooit zo eenvoudig.

Over Leidschendam

Leidschendam is een plaats in de provincie Zuid-Holland en heeft in totaal 72549 inwoners, opgedeeld in Leidschendam 32977 huishoudens. Per 2998 huishoudens is er 1 accountantskantoor beschikbaar.

Vind de beste accountant met het scherpste tarief!

Overzicht van de top 11 accountantskantoren in Leidschendam

Betaal niet teveel voor je accountant. Vergelijk & bespaar!


accountant Leidschendam

Vind een geschikte accountant in Leidschendam

Accountants helpen je met het regelen van de financiën van je bedrijf of van jou als particulier. Daarnaast worden ze ook ingeschakelt voor het geven van financieel of fiscaal advies. Op deze pagina lees je alles over de werkzaamheden en met welke kosten je rekening moet houden. Ook lees je hoe je gemakkelijk een onafhankelijke accountant uit Leidschendam vindt.

Start gratis offerteaanvraag!

Snel na je aanvraag ontvang je maximaal 4 offertes van accountantskantoren uit Leidschendam of omgeving. Door deze te vergelijken op prijs en aanbod, kies je eenvoudig de specialist die het best bij jouw wensen en budget past.Waarom een accountant inschakelen?

De werkzaamheden van een accountant uit Leidschendam lopen erg uiteen. Daardoor hebben deze specialisten ook een brede kennis en ervaring.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een accountant?

 • Voor een juiste financiële administratie moet je veel kennis van regels en wetten hebben. Accountants zijn hierin gespecialiseerd en laten zich ook regelmatig bijscholen.
 • Je houdt zelf meer tijd over voor ondernemen, wanneer je de financiële administratie uitbesteedt.
 • Accountant zijn integer, objectief en discreet. Zij moeten zich altijd houden aan deze beroeps- en gedragsregels.
 • Waar boekhouders stoppen, gaat een accountant verder: hij geeft je ook advies op het gebied van bedrijfseconomische vraagstukken.

Wat kost een accountant Leidschendam?

De kosten van een accountant zijn vooral afhankelijk van jouw vraag en situatie. In de meeste gevallen rekenen accountants een vaste prijs per klus. Wil je je belastingaangifte laten doen? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van €50,- tot €150,-. De kosten van een accountant voor het opstellen van een jaarrekening liggen op ongeveer €250,- tot €500,-.

De kosten voor boekhouding liggen gemiddeld tussen de €60,- en €180,-. In de volgende prijstabel vind je meer richtprijzen. Zo weet je waar je ongeveer rekening mee moet houden.

Wil je liever exacte prijzen weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan!

Kosten accountant 2023

Opdracht van accountant Gemiddelde prijs per klus in 2023*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Aangifte belastingen €50,- tot €150,-
Boekhouding €60,- tot €180,-
Jaarstukken €100,- tot €200,-
Financieel advies €100,- tot €250,-
Salaris- en personeelsadministratie €150,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening €250,- tot €500,-
Financiële administratie €300,- tot €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per accountant verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Betaalbare accountants Leidschendam?

Vergelijk gratis offertes en vind altijd een goede deal!

Gratis - Vrijblijvend

Kosten per uur, maand of jaar?

Wil je een accountant inhuren en ben je benieuwd naar de opbouw van de kosten? In de meeste gevallen hanteert hij een uurtarief. Dat uurtarief ligt gemiddeld tussen de €70,- en €300,- en is afhankelijk van de soort accountant die je inhuurt.

Wil je je accountant voor langere tijd inschakelen? Dan is het ook mogelijk om een prijs per maand of zelfs per jaar af te spreken. Deze kosten variëren sterk en worden altijd in overleg afgesproken, omdat ze afhankelijk zijn van de werkzaamheden die je wilt uitbesteden aan de accountant.

Hieronder lees je meer over de gemiddelde kosten van een accountant per uur.

Hoeveel kost een accountant per uur?

Het uurtarief van een accountant is vooral afhankelijk van de soort specialist die je inhuurt. Hoeveel kost een accountant per uur?

 • Een register controller, financieel adviseur of audit specialist kost gemiddeld tussen de €70,- en €120,- per uur.
 • Register accountants hanteren een tarief van gemiddeld €150,- en €300,- per uur. Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor je financiën, maar geven ook persoonlijk en deskundig bedrijfseconomisch advies.
 • Voor een accountant-administratieconsulent moet je rekening houden met een gemiddeld tarief van €70,- tot €150,- per uur.

Uurtarief accountant Leidschendam 2023

Soort accountant Gemiddelde prijs per uur*
AA accountant (accountant-administratieconsulent) €70,- tot €150,-
RA accountant (registeraccountant) €150,- tot €300,-
Register controller, audit specialist (CPA auditor) of financieel adviseur €70,- tot €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Besparen? Vergelijk dan gratis en zonder verplichtingen offertes van accountants uit je regio!


Vind snel een geschikt accountantskantoor in Leidschendam!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.
Gratis offertes vergelijken!

Wat voor accountant zoek je?

Er zijn verschillende soorten accountants. Welke voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van waarvoor je de specialist wilt inschakelen.

 • Een interne accountant is altijd onderdeel van accountancy bedrijven. Deze specialist werkt in opdracht van het bedrijf.
 • Wanneer je een specialist van een accountantskantoor in Leidschendam inschakelt, spreken we van een externe accountant. Deze expert werk in opdracht van cliënten.
 • Het komt vaak voor dat accountants na verloop van tijd een andere functie binnen een organisatie krijgen, zoals directeur of financieel manager. Deze specialisten noemt men accountants in bussiness.
 • Wanneer een specialist in dienst in voor de overheid, zoals bij de Belastingdienst of de Algemene Rekenkamer, noemen we deze overheidsaccountant.

Accountants voor particulieren en bedrijven

Niet veel mensen weten dat accountants niet alleen voor bedrijven en organisaties werken, maar ook voor particulieren. Weet je bijvoorbeeld niet goed welke aftrekposten voor jou gelden bij je belastingaangifte? Of het is je niet duidelijk op welke toeslagen je recht hebt? Een accountant is op de hoogte van alle wetten en regels en zorgt ervoor dat je financiën geheel op orde zijn. Ook voor bedrijven!

Bedrijven, mkb’ers of zzp’ers schakelen accountants uit Leidschendam in voor het bijhouden van de financiële administratie of voor het geven van deskundig advies. Denk aan het verwerken van crediteurenadministratie, loonadministratie of het opstellen van jaarrekeningen.

Is accountant een beschermde titel?

Niet iedereen mag zich zomaar accountant noemen in Nederland, het is namelijk een beschermde titel. Hoe wordt iemand accountant? Eerst moet je een uitgebreide opleiding hebben afgerond. Daarna moet je ook enkele jaren praktijkervaring opgedaan hebben.

Er zijn twee verschillende accountantstitels: registeraccountant en accountant-administratieconsulent. Een RA accountant moet ingeschreven staan in het landelijke register en heeft daarvoor een universitaire opleiding afgerond. Een accountant-administratieconsulent is vooral adviseur voor kleine bedrijven.

accountants Leidschendam


Wat doet een accountant?

De taken van een accountant lopen zeer uiteen. De werkzaamheden van een accountant lijken voor een gedeelte op die van een boekhouder of belastingadviseur, maar die van een accountant gaan nog verder.

Wat doet een accountant uit Leidschendam?

 • Salarisadministratie: het bijhouden van de uren en het verwerken van de salarissen van je werknemers is een klus die veel ondernemers graag uitbesteden. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste weet je zeker dat de administratie volgens alle wetten en regels uitgevoerd wordt. Ten tweede houd je zelf meer tijd over om te ondernemen.
 • Financiële administratie: ook het bijhouden van de financiën is vaak een tijdrovende klus. Bovendien is er veel specifieke kennis voor nodig. Accountants voeren deze werkzaamheden graag en vakkundig voor je uit. Bovendien is een accountantsverklaring verplicht voor middelgrote en grote bedrijven.
 • Opstellen van de jaarrekening: de jaarrekening is een verplicht onderdeel van de administratie van bijna alle ondernemingen. De jaarrekening is een financieel overzicht van het afgelopen jaar en laat dus zien hoe je bedrijf en financieel voor staat. Een accountant zorgt ervoor dat de jaarrekening precies aansluit bij alle andere administratie.
 • Financieel advies: als expert op het gebied van bedrijfeconomie en financiën is een accountant een uitstekende persoon om advies aan te vragen. Hij houdt rekening moet de ondernemingsplanning, vermogensopbouw en beleggingen om de financiële gesteldheid van jouw bedrijf in kaart te brengen.
 • Fiscaal advies: je vindt het vast niet leuk om belastingen te betalen. Door een accountant in te schakelen maak je van alle fiscale voordelen gebruik, zodat je zoveel mogelijk belasting bespaart.
 • Wettelijke controle van de jaarrekening: voor middelgrote en grote bedrijven is het verplicht om de jaarrekening jaarlijks door een accountant te laten controleren. Wanneer is een accountantsverklaring nodig? Een accountantscontrole is verplicht voor ondernemingen met meer dan 50 werknemers en een netto-omzet groter dan 8,8 miljoen euro.

Benieuwd naar de prijzen van de werkzaamheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt vervolgens gratis en vrijblijvende offertes van accountants uit je eigen regio


Wat doet een accountant voor mkb’ers?

Bekijk in deze animatie wat een accountant voor een ondernemer kan betekenen.


Registeraccountant Leidschendam

Er zijn twee soorten accountants in Nederland: registeraccountants en AA accountants, ook wel accountant-administratieconsulenten. Register accountants hebben deze naam omdat ze allen zijn ingeschreven bij het accountant register van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Hoe wordt je registeraccountant? Registeraccountants hebben een universitaire studie afgerond en daarna veel praktijkervaring opgedaan alvorens in het register te kunnen worden opgenomen.

Wat doet een registeraccountant in Leidschendam? In tegenstelling tot een AA accountant mag een registeraccountant wel een verklaring afgeven over een jaarrekening. Ook kun je deze specialisten inschakelen voor het geven van advies, zowel op financieel als fiscaal gebied. Een registeraccountant houdt zich altijd aan vijf grondbeginselen: integriteit, vertrouwelijkheid, professionaliteit, vakbekwaamheid en objectiviteit.

accountantskantoor Leidschendam

Waarop letten bij het vergelijken van accountants?

Wanneer je gebruikmaakt van onze offerteservice, vergelijk je gratis en vrijblijvend maximaal 4 offertes van accountantskantoren bij jou uit de buurt. Zo kies je je specialist bewust en weet je zeker dat deze bij jouw wensen past. Maar waar moet je nu precies op letten?

Om te beginnen is het verstandig om te bedenken voor welke diensten je een accountant wilt inschakelen. Wil je deze enkel gebruiken voor administratie of ook voor het geven van advies?

Bij het gratis vergelijken van accountantskantoren is het verstandig om op de in de komende kopjes genoemde 7 aspecten te letten.

1. Kosten per uur, maand, jaar of klus?

De kosten van een accountant zijn natuurlijk erg belangrijk en een van de eerste dingen waar je naar kijkt. Om te vergelijken, is het belangrijk dat de prijzen op dezelfde manier zijn opgebouwd.

Een uurtarief is bijvoorbeeld gemakkelijk te vergelijken. Als je de specialist voor één klus inschakelt, geeft hij meestal een totaalprijs voor de klus. Kijk dus naar de prijsopbouw: is deze per uur, per maand, per jaar of per klus? Alleen dezelfde soort prijzen zijn goed met elkaar te vergelijken.

2. Welke naamstoevoegingen heeft de accountant?

In principe zijn er drie verschillende titels binnen accountancy bedrijven.

 • De titel ‘boekhouder’ is niet bescherm en kan daarom door iedereen gebruikt worden.
 • Wanneer er RA als naamstoevoeging gebruikt is, gaat het om een registeraccountant. Deze specialist is universitair opgeleid en werkt vooral voor middelgrote en grote bedrijven.
 • De toevoeging AA staat voor accountant-administratieconsulent. Deze specialisten werken vooral voor kleinere bedrijven.

3. Duidelijke prijsafspraken?

Wanneer je een accountant uit Leidschendam inschakelt, is het belangrijk dat alle prijsafspraken duidelijk op papier staan. Dat geldt overigens niet alleen voor prijsafspraken, maar ook voor alle andere afspraken. Het is verstandig om te controleren of de prijsopbouw duidelijk is en of de prijs van eventuele extra klussen ook vermeld is.

Het voordeel van duidelijke afspraken is dat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Je voorkomt onaangename verrassingen en je behoudt een goede relatie met je accountant.

4. Klein of groot accountantskantoor?

Bij een klein accountantskantoor of administratiekantoor ben je een van de weinige klanten, waardoor je automatisch een prioriteit bent. Vaak heb je een vaste contactpersoon, die je jaren begeleidt.

Bij grote kantoren is dat minder het geval. Maar een groter accountantskantoor heeft ook voordelen. Zo zijn er vaak verschillende specialisten in dienst. Ook heb je bij gevestigde kantoren met een uitstekende reputatie een minder grote kans dat er iets fout gaat.

accountancy bedrijven

5. Service en gevoel bij accountancy bedrijf?

Omdat een accountant veel van je bedrijf weet, is het belangrijk dat je een goed gevoel bij deze specialist hebt. Je blijft namelijk wel verantwoordelijk voor juiste financiën en de belastingaangiftes. Bij sommige accountancy bedrijven is het mogelijk om van een boekhoudprogramma gebruik te maken.

Hoe herken je een goede service?

Een goede service van een accountantskantoor herken je aan de tijd die voor je wordt vrijgemaakt. Ook kun je online vaak reviews vinden van accountantskantoren.

6. Specialisme van accountant?

Accountants kunnen in verschillende richtingen zijn gespecialiseerd, zoals mediation, agrarisch, ict of fiscale zaken. Een specialist is vanzelfsprekend zeer goed op de hoogte van alle wetten, regels en veranderingen in het desbetreffende vakgebied.

Alle registeraccountants zijn ingeschreven in het landelijke register van de NBA. Op de de website van de NBA kun je controleren of jouw accountantskantoor in het register staat.

Ook is het verstandig om te kijken of jouw accountant is aangesloten van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Op noabkeurmerk.nl vind je daar meer informatie over.

7. Accountant uit Leidschendam of omgeving?

Het is altijd verstandig om een accountant uit Leidschendam of omgeving in te schakelen. Op die manier zorg er ervoor dat de voorrijkosten, die per kilometer berekend worden, zo laag mogelijk blijven. Met onze offerteservice vind je altijd een accountantskantoor in de buurt!

De grote accountantskantoren bevinden zich voornamelijk in de grote steden. Een voordeel van een groot accountantskantoor is dat er veel verschillende specialisten in dienst zijn.


Accountant in Leidschendam gezocht?

Vergelijk offertes en vind de specialist die bij je wensen past!
Gratis offertes vergelijken!


Meest gestelde vragen

Op deze pagina kun je alles lezen, zodat de vraag ‘wat is accountancy’ beantwoord is. Ook heb je handige prijsinformatie kunnen vinden. Heb je toch nog een vraag over wat een accountant allemaal doet?

Lees dan snel verder voor de antwoorden op de meest gestelde vragen over accountancy.

Wat is accountancy?

Met accountancy worden alle werkzaamheden van een accountant bedoeld. Voor een groot gedeelte bestaan deze uit het voeren van de financiële administratie van personen en bedrijven. Ook het geven van belastingadvies en financieel advies is een van de taken van een accountant. Om deze taken goed uit te voeren, zijn accountants op de hoogte van alle wetten en regels op het gebied van financiën.

Wat doet een registeraccountant?

Een registeraccountant houdt zich voornamelijk bezig met de financiële processen van grote en middelgrote ondernemingen. Hij mag een accountantsverklaring afgeven voor de jaarrekening. Daarnaast treedt een registeraccountant ook op als adviseur en betrouwbare vertrouwenspersoon op het gebied van financiën en administratie.

Wanneer accountantsverklaring nodig?

Alleen voor grotere bedrijven is een jaarlijkse accountantsverklaring verplicht. Je moet daarvoor voldoen aan twee van de volgende voorwaarden:

 • Er zijn meer dan 50 werknemers in dienst.
 • De omzet bedraagt meer dan 8,8 miljoen euro.
 • De waarde van de activa is meer dan 6 miljoen euro.

Wat controleert een accountant?

Alleen een registeraccountant mag een jaarrekening controleren en daarvoor een accountantsverklaring afgeven. Hij kijkt daarbij of de uitgaven en inkomsten kloppen met alle facturen, bonnetjes en andere onderdelen van de administratie.

Deze verklaring heb je soms nodig voor het aanvragen van subsidies of leningen. Voor middelgrote en grote bedrijven is het een jaarlijkse verplichting.

accountant inhuren Leidschendam

Accountant Leidschendam inhuren? Gratis offertes vergelijken!

Wil je meer tijd overhouden voor ondernemen of zoek je een specialist om je persoonlijke financiële administratie op orde te houden? Of zoek je een sparringspartner om de bedrijfseconomische toekomst van je bedrijf uit te stippelen? Een accountant is je graag van dienst.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vind je altijd een accountantskantoor dat bij je wensen past. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt!


Start nu je gratis offerteaanvraag!

Gratis accountant offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag!